Tips

Weet jij of jouw woonverzekering compleet is?

Verzekeringen zijn er om risico’s weg te nemen. Sommige risico’s zijn zo groot dat je verplicht bent om je hiertegen te verzekeren, denk bijvoorbeeld aan het risico dat je in het verkeer loopt om een ongeluk te veroorzaken met hoge schadeposten tot gevolg. Vanuit dit oogpunt is het daarom opmerkelijk dat het niet verplicht is om een woonverzekering af te sluiten, terwijl je aan je woning en alles wat daarin staat vaak veruit het meeste geld uitgegeven hebt.

Een groot deel van de mensen die in Nederland wonen, hebben niet een passende woonverzekering afgesloten. Het kan zijn dat ze alleen een inboedelverzekering hebben of dat mensen die in een huurhuis wonen een opstalverzekering hebben afgesloten. Wij laten je daarom zien hoe je kunt zorgen dat je een passende woonverzekering voor jouw woonsituatie kunt afsluiten. Zo kun je eenvoudig voorkomen dat je onnodige risico’s loopt.

Waaruit bestaat een goede woonverzekering?

Om te weten wat je precies nodig hebt als je een woonverzekering wilt afsluiten, moet je kijken naar je woonsituatie. Heb je een huurhuis dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Met deze polis kun je schade laten uitkeren die ontstaan is aan de spullen die in en rondom je huis staan. Waar moet je dan aan denken?

Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je kind aan het voetballen is en dat de bal een dure vaas omstoot. Dergelijke schadeposten kun je verhalen op je verzekering. Ook kun je te maken krijgen met een lekkende radiator waardoor je vloerbedekking besmeurd raakt met vies water. Wil je dit tapijt vervangen, dan kun je je verzekering gebruiken om de kosten te dekken.

Wat veel mensen niet weten, is dat je met je inboedelverzekering ook schade kunt laten uitkeren die je opgelopen hebt als gevolg van cybercrime. Iedereen krijgt soms wel eens mailtjes waarin geschreven wordt dat je miljoenen kunt ontvangen als je eerst even je gegevens doorgeeft. Dit kan ertoe leiden dat je veel geld verliest, maar met een goede inboedelverzekering kun je de schade binnen de perken houden.

Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af omdat je daar altijd de vruchten van plukt. Je kunt je polis afsluiten op de site van je verzekeraar.

Iedere woningeigenaar zou een opstalverzekering moeten afsluiten

Heb je het huis waarin je woont gekocht? Dan kun je ook een opstalverzekering Univé afsluiten. Je verzekeraar maakt namelijk een onderscheid tussen de spullen die in je woning staan en de woning zelf. Omdat je bij brand of forse lekkages schade aan beide zult oplopen, is het belangrijk dat je een compleet pakket aan verzekeringen afsluit.

Je kunt je opstalverzekering gebruiken om de opgelopen schade te laten verwijderen en om de woning weer op te bouwen. Je kunt je opstalverzekering zelfs gebruiken om vervangende woonruimte mee te betalen. Zo kom je niet nog dieper in de problemen dan je op dat moment al zit, je merkt het: een goede verzekering kan je veel ellende besparen.

Je kunt aanvullende verzekeringen aan je polis toevoegen

Wil je geen enkel risico lopen, kijk dan eens of je nog verzekeringen aan je pakket wilt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld dure elektronica extra verzekeren, of een polis voor ruitschade toevoegen. Hiermee voorkom je dat je alsnog kosten moet maken.

Related Articles

Back to top button