Home office

Je kantoor inrichten – een aantal tips

Je werkplek heeft een grote impact op hoe je werkt, hoe productief je bent en hoe je gefocust blijft. Dit betekent dat de inrichting van het kantoor een grote invloed heeft op hoe je medewerkers hun werk doen. We geven je daarom graag tips om je kantoor in te richten.

Indeling

Als je wilt beginnen met het indelen van je kantoor, is het belangrijk om de behoeften en uitdagingen van het bedrijf en de medewerkers te noteren. Houd hierbij rekening dat de ene medewerker productiever is in complete stilte en de andere juist weer productiever is als er radio op de achtergrond speelt.

Ook zijn open werkplekken steeds populairder geworden. Hierbij zit iedereen bij elkaar en wordt er vaak creatiever samengewerkt. Hierdoor is ook het begrip flexwerkplekken ontstaan. Dit betekent dat niemand een vaste werkplek heeft. Zo kun je elke dag je laptop op een andere plek in kantoor openklappen, wat de samenwerking verbetert.

Geluid op kantoor

Een van de meest voorkomende problemen op kantoor is het geluid. Vaak ontbreekt het aan een privé plek om te bellen. Hierdoor raken andere collega’s afgeleid en soms zelfs geïrriteerd. Ze vinden hun werkplek te lawaaierig en kunnen zich niet meer concentreren.

De oplossing hiervoor is om op strategische plekken schermen of wanden te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld al heel makkelijk met bureauverdelers. Ook kan er voor gekozen worden om voor de medewerkers die veel bellen afgesloten pods te plaatsen of juist een hele aparte afdeling te maken.

Licht en luchtkwaliteit

Licht heeft invloed op veel aspecten van je werk. Natuurlijk een praktische invloed omdat je alles beter ziet, maar ook op je geestelijke gezondheid heeft licht een grote invloed. Zeker natuurlijk daglicht is hierbij belangrijk. Door gebruik te maken van veel natuurlijk daglicht zal de kwaliteit van leven en slapen van de medewerkers verbeteren en ze zullen zich beter kunnen concentreren.

Ook de luchtkwaliteit op een werkplek is van groot belang. Als er niet genoeg frisse lucht op kantoor is, zullen mensen zich bijvoorbeeld sneller vermoeid voelen. Door te zorgen dat er wel genoeg frisse lucht binnen komt zal de productiviteit, het comfort en het welzijn van de medewerkers verbeteren.

Ergonomie

Als de omgeving op kantoor op orde is, is het als laatste belangrijk dat de werkplek zelf ook op orde is. Geef aandacht aan de juiste ergonomie voor een goede houding van de medewerkers. Een goede houding is van belang voor de gezondheid van de medewerker en dus ook de productiviteit.

De juiste ergonomische kantoormeubelen vind je bij www.havic-kantoormeubelen.nl. Hier vind je mooie design kantoormeubelen waarmee je voor je werknemers en mooie en fijne werkplek creëert.  Dit is niet alleen belangrijk voor de productiviteit, maar ook voor hun gezondheid.

Back to top button