Interieur

De juiste plaats van de open haard en flatscreen

Te vaak wordt de plaats van belangrijke toegevoegde woon- of leefelementen bepaald door het toeval. Dit betekent, dat er bij het inrichten van een huis allerlei problemen kunnen ontstaan. De belangrijkste voorzieningen zijn:

  • De juiste plaats van de flatscreen.
  • De juiste plaats van de open haard.
  • De juiste plaats van de flatscreen t.o.v. de open haard.

Met enige fantasie is wel voor te stellen, wat er dan allemaal fout kan gaan: de open haard staat bijv. in heel veel huizen op een verkeerde plaats. Als verzachtende omstandigheid wordt dan de techniek genoemd, maar bij een open haard, precies tegenover een toegangsdeur, is het plaatsen van een zithoek meestal onmogelijk! Enkele waardevolle tips voor de plaats van de open haard:

1. Plan een open haard, in principe niet, tegenover een deur. Indien deze fout al gemaakt is, dan is te overwegen de open haard af te laten breken. Een nieuw rookkanaal is vrij eenvoudig te plaatsen.

2. Houd met het plannen van een open haard rekening met het uitzicht. D.w.z. in een huis met een riant uitzicht zal de plaats van de open haard zorgvuldig moeten worden gekozen, opdat het mogelijk blijft om vanuit de zithoek, rondom de open haard, nog enigszins naar buiten te kunnen kijken.

3. In een normale situatie zal de plaats van de flatscreen niet te ver van de open haard moeten worden geadviseerd. Nu kan men bij de open haard zitten en televisie kijken! Vaak zit nu nog de open haard aan de ene kant van de kamer en staat de flatscreen aan de andere kant.

Related Articles

Back to top button