Interieur

Zo kies jij het beste vloerkleed uit!

Naast dat een vloerkleed voor veel sfeer zorgt, helpt het ook bij het warm houden van je voeten en bij demping van geluid. Vandaar dat een vloerkleed een zeer essentieel item is in je interieur. Maar het kopen van een vloerkleed is niet zo maar gepiept. Welke afmeting moet je vloerkleed hebben en voor welke stof ga je? Wij gaan jou in dit artikel helpen bij het kiezen van het juiste vloerkleed!

Afmetingen

Voor het bepalen van de afmeting is het verstandig om te kijken naar de opstelling van bijvoorbeeld de bank of de salontafel. Heb je de salontafel vóór de bank staan? Dan is het verstandig om het vloerkleed onder de salontafel neer te leggen en te laten doorlopen tot onder de bank. Dit zorgt ervoor dat er een geheel ontstaat tussen de twee meubels. Ook kan je besluiten om het vloerkleed vóór de zitmeubels te plaatsen in plaats van eronder. Dit creëert een intiemer effect, waarvoor een kleiner vloerkleed vaak al voldoende is.

Functie

Ook van belang is om na te gaan waarom je een vloerkleed wilt gaan kopen. Wil je bijvoorbeeld koude voeten voorkomen? Of wil je juist een zachte ondergrond creëren zodat je kinderen daarop kunnen spelen? Door hierover na te denken kan je de vorm, het materiaal en eventueel het design van jouw vloerkleed bepalen. Wanneer je een vloerkleed kiest voor je kinderen om op te spelen zal deze logischerwijs een andere print hebben, dan een vloerkleed die je in de woonkamer wilt neerleggen. Kijkt dus goed naar de functie van je vloerkleed!

Vorm

De vorm is afhankelijk van de ruimte waar deze komt te liggen, je eigen smaak en de meubels die eromheen staan. Wanneer je een vloerkleed zoekt voor een rechthoekje kamer, kan je het beste kiezen voor een rechthoekig vloerkleed. Wanneer je kiest voor een organisch kleed ontstaat er een speels contrast in de kamer. Een tip kan zijn om een kijkje te nemen bij de goedkope vloerkleden bij Kwantum. Dan kan je, naast het inbeelden, ook zien hoe zo’n vloerkleed in jouw interieur past.

Materiaal

Voor het materiaal kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten vloerkleden: kleden van synthetisch materiaal en kleden van natuurlijk materiaal. Onder natuurlijk materiaal verstaan wij bijvoorbeeld katoen, bamboe en wol. Vloerkleden van dit materiaal geven een stoere en luxe uitstraling en worden daardoor veel gebruikt in de woonkamer. Synthetische materialen zijn bijvoorbeeld polyester. Dit materiaal verkleurt nauwelijks en is gemakkelijk om schoon te houden.

Nu ben je er helemaal klaar voor om een vloerkleed te gaan kopen, succes!

Related Articles

Back to top button