Home office

Welke bureaustoel is geschikt voor jou?

Als je een kantoorbaan hebt, zit je over het algemeen minstens acht uur per dag op je bureaustoel. Van de hele dag in dezelfde positie zitten kun je snel rugklachten krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt waar je op zit. Maar hoe beslis je welke bureaustoel geschikt is voor je?

Het belang van een goede bureaustoel

Als je de hele dag zittend doorbrengt is de kans op fysieke klachten groot. De meeste mensen die op kantoor werken hebben op een gegeven moment wel eens klachten gehad aan hun nek, rug of schouders. Dit omdat je de hele dag vaak in dezelfde houding zit en daardoor je wervels niet goed genoeg ondersteund worden.

Zeker nu er nog steeds veel thuisgewerkt wordt, zit je vaak de hele dag op een stoel die je rug niet goed ondersteunt. Ook voor je home office is een goede bureaustoel dus erg belangrijk. Wanneer je bureaustoelen kopen wilt, kan het overweldigend zijn door het grote aanbod. Online kun je handige overzichten vinden waar je verschillende bureaustoelen kunt vergelijken.

Een ergonomische bureaustoel

Als een bureaustoel af te stellen is naar je lichaam noemen we dit ook wel een ergonomische bureaustoel. Door ook thuis te investeren in een ergonomische stoel ga merken dat je eens stuk fijner werkt en dat lichamelijk klachten minder zullen worden.

Een bureaustoel kan er nog zo mooi en goed uit zien, maar het is van belang dat je hem kan afstellen naar wat je lichaam nodig hebt. Zo moet de bureaustoel precies ondersteunen waar jij het nodig hebt. Dat je de stoel in hoogte kunt verstellen is vanzelfsprekend. Maar ook de rugleuning, de armsteunen of zelfs de lendensteun kunnen afstellen is van groot belang.

Zo is het fijn als de rugleuning een S vorm heeft. Deze volgt de ruggenwervel en als de bolling in het holle gedeelte van je rug valt, zal deze zorgen voor minder klachten aan je rug, schouders en nek. Om hierin bij te dragen is een versteltraject van de lendensteun ook goed. Deze zal je ondersteuning geven aan de onderkant van je rug waardoor je een betere houding aanneemt achter je bureau. Dit zal zorgen voor een meer comfort tijdens het werken.

Er zijn veel verschillende ergonomische bureaustoelen op de markt. Het kiezen van de juiste is hierbij belangrijk. Als je zoekt voor een ergonomische bureaustoel via Bureaustoel.nl heb je keuze genoeg! Hier zul je ook de verschillende mogelijkheden met elkaar kunnen vergelijken en afwegen wat voor jou belangrijk is bij een ergonomische bureaustoel.

Back to top button