Tips

Zo kun je jouw woning verduurzamen

Ben jij je al bewust van de uitstoot die je hebt met jouw huishouden? Steeds meer mensen ontdekken dat ze een enorme ecologische voetafdruk achterlaten. Daarnaast zien zij ook een stijging van de energieprijzen. Beide gelegenheden zorgen ervoor dat steeds meer mensen overstappen naar een andere vorm van verwarmen of het opwekken van eigen energie. Tegenwoordig zijn hier ook veel verschillende mogelijkheden voor. De groene energie kan niet alleen bijdragen aan een besparing op de energiekosten, maar ook een steentje bijdragen aan het milieu. Als je op www.veranderstroom.nl kijkt, ontdek je dat je op verschillende manieren kunt veranderen. Maar wat kun je allemaal doen om jouw woning te verduurzamen? Hieronder staan enkele voordelen vermeld.

Een overstap maken naar groene energie

Als eerste kun je een verandering aanbrengen op basis van jouw verbruik. Veel woningen draaien nog op basis van fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen zijn niet alleen slechter voor het milieu, maar kennen ook steeds hogere prijzen. Daarbij komt ook dat de brandstoffen na verloop van tijd op zullen raken. Een overstap maken naar groene energie bij de energieleverancier kan dan helpen om een eerste verandering aan te brengen. Hoewel de meeste energie nog niet volledig groen is, heb je wel al een sterke verbetering ten opzichte van de eerdere situatie. Bij jouw volgende contract is het daarom een overstap waard.

Zonnepanelen voor eigen stroom op te wekken

Als je veel elektrische apparaten in huis hebt, merk je ook dat je veel stroom verbruikt. In dit geval is het aan te raden om zelf energie op te wekken. Je kunt hiervoor zonnepanelen Nijmegen laten plaatsen. Hoeveel stroom je opwekt met de zonnepanelen is afhankelijk van de ligging van het dak, de hoeveelheid panelen die je plaatst en het vermogen dat hierbij komt kijken. Wanneer je voldoende panelen op het dak hebt liggen, kan jouw energieverbruik op 0 uitkomen en kun je jezelf enkele honderden euro’s per jaar besparen. Jij zorgt er hiermee voor dat jouw energierekening aanzienlijk daalt en je ook weer een verduurzaming van de woning hebt.

Zonder gas jouw huis verwarmen

Een laatste optie om naar te kijken is de aanschaf van een warmtepomp. Deze warmtepomp haalt warmte uit de omgeving, zoals de lucht, aarde of grondwater, waarna jij jouw volledige woning kunt verwarmen. Hiermee is er dus geen gas meer nodig van de energieleverancier. De CO2-uitstoot is hiermee ook aanzienlijk lager. Je kunt de warmtepomp op verschillende manieren bij jouw woning laten plaatsen, waarbij het voornamelijk afhankelijk is van de beschikbare ruimte. Vanaf het moment dat de warmtepomp geïnstalleerd is, kun je genieten van een goed binnenklimaat, zonder dat het jou veel geld zal kosten in de wintermaanden. De verduurzaming van jouw woning zal dus altijd lonen als je de veranderingen aanbrengt.

 

Related Articles

Back to top button