Tips

Hoe kleed ik mijn zwembad aan?

Het aankleden van je zwembad of eigenlijk de ruimte bij het zwembad is belangrijk om je buitenruimte aantrekkelijker en gezelliger te maken. Hier zijn enkele ideeën om je zwembad/buitenruimte aan te kleden.

Zwembadterras

Creëer een mooi terras nabij het zwembad met comfortabele ligstoelen, parasols en tafeltjes. Hier kan je na het zwemmen lekker ontspannen en tot rust komen. 

Zwembadmeubilair

Investeer in zwembadmeubilair zoals ligstoelen, hangmatten of zelfs zitzakken. Zorg ervoor dat het meubilair bestand is tegen water en UV-stralen.

Poolhouse

Overweeg het bouwen van een poolhouse. Een poolhouse is niet alleen een gezellige plek om met elkaar te zitten en te tafelen, maar kan ook dienen als opslagruimte voor zwembadbenodigdheden en de zwembadinstallatie. Ook kan hier een douche-/kleedruimte in meegenomen worden. 

Wellness

Overweeg de keuze voor een jaccuzzi en/of of sauna met buitendouche. Deze drie zorgen in combinatie met elkaar voor een totale wellness beleving in eigen tuin. 

Entertainment

Overweeg het installeren van een buitenkeuken, muzieksysteem, tv of een vuurplaats om zo het buiten leven nog aangenamer te maken. 

Beplanting

Plaats groen rond het zwembad. Een grasveld waar je lekker op kan liggen zonnen, tropische planten, palmbomen of andere sierplanten om een natuurlijke uitstraling te creëren. Zorg ervoor dat de planten geschikt zijn voor de omgeving en het klimaat waarin je woont. Denk ook goed na over het onderhoud.

Verlichting

Goede verlichting kan je zwembad ’s avonds tot leven brengen. Overweeg zachte, sfeervolle verlichting met behulp van LED-lampen, drijvende lampen of tuinfakkels. LED lampen zijn er ook in RGB, zodat de lampen van kleur kunnen veranderen.

Decoratieve tegels en randen

De afwerking van het zwembad is belangrijk voor de gehele uitstraling van het zwembad. Kies voor tegels en randen voor je zwembad die passen bij de rest van je buitenruimte. Kijk naar de tegels van het terras, zodat het goed met elkaar combineert.

Accessoires in het zwembad

Voeg accessoires toe zoals opblaasbare luchtbedden, strandballen en drijvende drankhouders voor extra comfort en plezier.

Related Articles

Back to top button